Onze rijschool doet er alles aan om jou zo goed mogelijk te begeleiden Wij zorgen ervoor dat jij veilig de weg op kan

Autorijles

Bij ons worden de autorijlessen gegeven volgens de nieuwste exameneisen van het CBR. Dit betekent dat naast het bedienen van de auto, toepassen van verkeersregels en leren van bijzondere verrichtingen, wij je ook leren om milieubewust en zelfstandig te rijden. Dit doen wij door middel van clusteropdrachten, oriëntatiepunten en navigatie. Bij clusteropdrachten moet de leerling meerdere opdrachten onthouden en uitvoeren en middels verkeersborden rijden naar een opgegeven punt.

Na elke rijles worden de vorderingen bijgehouden op een instructiekaart. Hierdoor krijgen de rijlessen een duidelijke opbouw naar de tussentijdse toets en het praktijkexamen toe. We zorgen dat elke leerling de begeleiding krijgt die past.

2todrive

Per november 2011 is ‘Proef Begeleid Rijden’ door de Tweede Kamer aangenomen. Dit betekent dat je met 16,5 jaar al met je rijlessen mag beginnen en met 17 jaar al praktijkexamen mag doen. De voorwaarden hiervan kan je terug vinden ophttps://cbr.nl/brochure.pp?id=121.

Heb je verder nog vragen of wil je graag met 17 jaar beginnen met autorijlessen? Neem dan contact op!

Eigen verklaring

Bij de aanvraag van het praktijkexamen voor de personenauto, moet er een Eigen Verklaring van de gezondheid worden ingediend. Deze kan aangevraagd worden via mijn.cbr.nl (https://mijn.cbr.nl/nl/Authentication/Login?ReturnUrl=%2f). Ga dan naar ‘Eigen verklaring’ en login met je DigiD.
Indien je alle vragen met ‘nee’ kan beantwoorden wordt de Eigen verklaring gelijk geaccepteerd. Wanneer er één of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoordt worden dan loopt de Eigen verklaring via de medische specialisten van het CBR. Dien je Eigen verklaring ruim voor het praktijk examen in.

 

Je moet de Eigen verklaring direct via de website van het CBR betalen via Ideal. De kosten hiervan zijn €33,80.